Dan škole - 15.11.2016.

I. tehnička škola Tesla proslavila je 134. obljetnicu svog postojanja te su povodom Dana škole u utorak, 15. studenog 2016., bile održane sportske aktivnosti, svečana priredba i izložba učenih radova za sve učenike i djelatnike.

Program je počeo od 10 sati sportskim natjecanjima učenika i profesora u dvije dvorane (Studentska sportska dvorana Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Dvorana I. tehničke škola Tesla) gdje su se natjecatelji okušali u košarci, futsalu i odbojci.

Svečana priredba bila je održana u sobi 113, a započela je uvodnom riječi ravnateljice Ivanke Sluganović. Između točaka programa svojom svirkom nas je razveselio školski bend koji vode Nikola Džida (prof. elektro grupe predmeta) i Marijana Cesarec (prof. pedagogije). Školski bend je lakoćom osvojio publiku i zaradio brojne ovacije nakon svakog svog nastupa.

Ove godine smo vidjeli i kako su naši nastavnici aktivni i u borilačkim sportovima, pa su nam učenici pod vodstvom Alana Avanića (prof. elektro grupe predmeta) pokazali neke zanimljive točke iz područja karate vještina.

Termin dana škole nam je ove godine istovremeno i bio dan predstavljanja novog broja našeg školskog godišnjaka Retrovizija, koji su predstavili urednici Ivona Radačić (prof. hrvatskog jezika) i Zvonimir Petković (prof. strojarske grupe predmeta i voditelj nastave).

Teslina povijesna družina koju vode Helena Jilek Kubalek i Andreja Ferdelji Sambol (profesorice povijesti) nam se na Danu škole predstavila u svom punom sjaju zanimljivim kvizom u kojem su snage odmjerili učenici i nastavnici te se pritom odlično zabavili.

Recitacijom pjesme Vrijeme je da se događa napokon čovjek Milivoja Slavičeka obradovao nas je učenik Stjepan Haramustek 1.E razreda.

Dramska družina koju vode Ivona Radačić i Katarina Tokić (prof. hrvatskog jezika) nasmijala je publikom kratkom predstavom pričanja viceva koji su tematski bili povezani sa školom.

Nakon viceva, plesni par iz plesnog centra Elite dojmljivo je prezentirao kako profesionalci plešu na razne vrste glazbe.

Za kraj programa prostor je bio rezerviran za „Zabavni eksperiment“ iz područja fizike koji su učenici prezentirali pod vodstvom Ognjena Budimlije (prof. fizike) i pokazali da fizika može biti itekako uzbudljiva.

 

Nakon svečane priredbe, posjetitelji su razgledali i izložbu učeničkih radova koja u zadnje vrijeme oduševljavaju ocjenjivačke žirije raznih natjecanja, čemu svjedoče brojne osvojene medalje i priznanja.

Za kraj ostaje samo reći – vidimo se sljedeće godine kada će I. tehnička škola Tesla obilježiti 135. godinu od svog osnutka.

Fotografije možete pregledati na Facebook galeriji.

  • Izbrisan

  • 17. Nov, 2016.

I. tehnička škola Tesla - Vizija budućnosti.